Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Analiza anuală a creșterii în UE pentru 2015: un nou impuls pentru crearea de locuri de muncă, pentru creștere și investiţii

02.12.2014, Comisia Europeană

Analiza anuală a creșterii (AAC) pentru 2015, publicată de Comisia Europeană, își propune să readucă Europa pe calea creării durabile de locuri de muncă și a creșterii economice. Sosirea noii Comisii Europene, cu o agendă ambiţioasă în ceea ce privește ocuparea forţei de muncă, creșterea economică, echitatea și schimbarea democratică, este momentul potrivit pentru angrenarea unei noi dinamici. Propunând un plan ambiţios de investiţii în vederea mobilizării unor investiţii publice și private suplimentare în valoare de cel puţin 315 miliarde EUR în cursul următorilor trei ani, Europa scrie o nouă pagină. Planul se înscrie în abordarea generală a Comisiei Europene pentru sprijinirea creării de locuri de muncă și relansarea creșterii în Europa. Ca parte a acestei abordări, Comisia, în Analiza sa anuală a creșterii pentru 2015, recomandă o politică economică și socială bazată pe trei piloni principali: (1) stimularea investiţiilor, (2) un angajament reînnoit în favoarea reformelor structurale și (3) aderarea la o politică de responsabilitate bugetară.

Vicepreședintele Valdis Dombrovskis, responsabil pentru moneda euro și dialog social, a declarat: „Uniunea Europeană se confruntă cu riscul unei perioade prelungite de creștere economică scăzută, care ar agrava problemele sociale considerabile deja prezente în unele părţi ale Uniunii. Acesta este motivul pentru care propunem astăzi un mix strategic de politici bazat pe investiţii, reforme structurale și responsabilitate bugetară. Cerem măsuri urgente care să implice guvernele, parlamentele și partenerii sociali la nivelul UE și al fiecărui stat membru. Acţionând împreună acum, putem face ca în viitor condiţiile pentru o creștere solidă și durabilă să fie îndeplinite, iar cetăţenii noștri să aibă mai multe șanse de a-și găsi un loc de muncă.”

Marianne Thyssen, comisarul UE pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale, competenţe și mobilitatea forţei de muncă, a afirmat: „Crearea de locuri de muncă și politicile sociale ocupă un loc central pe agenda noastră și constituie elemente fundamentale ale Analizei anuale a creșterii. Trebuie să ne angajăm cu toţii în această direcţie. Statele membre care au întreprins măsuri curajoase de reformare a pieţei muncii au demonstrat că reformele dau cu adevărat rezultate; aceste exemple ar trebui luate drept model de celelalte ţări. Planul de investiţii în valoare de 315 miliarde EUR prezentat de Comisie poate genera rezultate și mai bune.”

Analiza anuală a creșterii lansează ciclul anual al guvernanţei economice, stabilește priorităţile economice generale ale UE și oferă statelor membre orientări politice pentru anul următor. În ciuda eforturilor depuse la nivelul naţional și al UE, redresarea economiei europene continuă să fie slabă și fragilă. La rândul său, acest lucru împiedică realizarea de progrese în materie de reducere a nivelului ridicat al șomajului și de combatere a sărăciei. Restabilirea încrederii și relansarea creșterii pentru întreaga UE se pot obţine doar prin eforturi comune: este necesar un angajament ferm din partea statelor membre de a face lucrurile altfel la nivel naţional. Având în vedere deosebirile importante în ceea ce privește situaţia economică a statelor membre, abordarea optimă va fi în mod inevitabil diferită de la o ţară la alta.

Documente

Enterprise Europe Network

Constanţa 28/03

20°C

acum
vânt 25 kmh din VSV
vizibilitate 10 km

19°C

max

12°C

min

19°C

max

11°C

min

emis înCurs valutar BNR 28/03

EUR
4.9730
+0.04%
GBP
5.8167
+0.35%
USD
4.6085
+0.42%
IFR
4.9683
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00

Partener

BCR
Biroul Unic