Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Recunoastere europeană pentru Reţeta electronică românească

09.04.2014

Aproape 50 de milioane de reţete electronice prescrise într-un singur an; zilnic, peste 16.000 de utilizatori externi; practic toţi profesioniştii domeniului medical conectaţi la sistemul online pus la dispoziţie de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi o bază de date de 4,5 Terabytes - acestea sunt performanţele în primul an ale sistemului IT dezvoltat pentru CNAS de informaticienii de la HP si SIVECO.

La Gala European IT & Software Excellence Awards de la Londra, proiectul românesc SIPE (cunoscut sub numele de Reteţa electronică) a obţinut titlul câstigător la categoria Enterprise Solution of the Year.

Juriul competiţiei a apreciat sistemul dezvoltat de români pentru sistemul de control al reţetelor compensate şi gratuite, pentru facilitarea procesului de prescriere şi pentru reducerea erorilor. Prin eliminarea reţetelor scrise de mână, Sistemul Informatic de Prescripţie Electronică contribuie semnificativ la reducerea riscului de apariţie a erorilor şi la reducerea timpului de aşteptare în farmacii.

De la 1 ianuarie 2013, retetele se elibereaza folosind exclusiv sistemul informatic, pana in prezent fiind eliberate peste 50 de milioane de retete electronice.

„Ne onorează acest premiu, deoarece concurenţă a fost extrem de puternică, cu proiecte de mare impact. În acest an au participat 80 de companii din 16 ţări. Sistemul IT de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate este unul dintre cele mai grele. Au fost facute eforturi uriaşe, dar acum începem să vedem rezultatele extraordinare ale acestor eforturi”, apreciază Dragoş Dobran, Director Departament eHealth din cadrul SIVECO România.

Prescripţia Electronică reprezintă o componenta esenţială a Platformei Informatice a cărei dezvoltare continuă cu implementarea Cardului naţional şi lansarea Dosarului Electronic al Pacientului.

SIPE este un proiect finanţat prin Programul Operaţional Sectorial "Cresterea Competitivităţii Economice", co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională "Investiţii pentru viitorul dumneavoastră".

European IT & Software Excellence Awards, una dintre cele mai cunoscute competiţii europene, selectează şi recompensează în fiecare an producătorii şi distribuitorii de software cu performanţe de exceptie în dezvoltarea şi livrarea de produse informatice.

Pagini recomandate

Enterprise Europe Network

Constanţa 25/04

17°C

acum
vânt 7 kmh din ESE
vizibilitate 10 km

17°C

max

12°C

min

15°C

max

10°C

min

emis înCurs valutar BNR 25/04

EUR
4.9763
0.00%
GBP
5.8067
+0.33%
USD
4.6386
-0.39%
IFR
4.9702
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00

Partener

BCR
Biroul Unic