Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Mihai Daraban: Infrastructura nu ne ajută să creștem potențialul economic al României la adevărata sa valoare

comunicat-2.jpg

13.10.2016

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, a deschis miercuri, 12 octombrie 2016, TransLogistica – cea mai importantă expoziție de logistică și transport din România și din Europa de Est și Sud-Est.
În calitate de Președinte al Camerei de Comerț și Industrie Naționale și al Sistemului Cameral, „entitatea cea mai reprezentativă pentru comunitatea de afaceri la nivel național, inclusiv prin prisma logisticii și a infrastructurii de care dispune”, dl. Mihai Daraban a criticat dur stadiul actual al infrastructurii din România și dezinteresul guvernanților pentru acest sector.

„Transporturile sunt un domeniu care n-a intrat niciodată pe agenda decidentului politic din România, (…) deși de transporturi și de logistică se leagă toate ramurile economiei naționale (…), pentru că ele reprezintă arterele economiei”, a subliniat președintele CCIR. În continuare, dl. Mihai Daraban s-a referit la principalele modalități de transport: maritim, fluvial, rutier și pe cale ferată, precizând că „Portul Constanța nu este doar un port maritim, ci și fluvial (…) dar rămânem numai cu aceste lozinci, pentru că infrastructura nu ne ajută să creștem potențialul economic al României la adevărata sa valoare. Portul nu mai are loc de investiții din cauza infrastructurii care îl deservește”.

Nici proiectul european legat de fluviul Dunărea nu se află într-un stadiu mai avansat, din cauza lipsei de coeziune la nivel guvernamental între statele riverane privind un proiect comun, care ar putea debloca această situație. În acest sens, soluția propusă de președintele CCIR este preluarea unor modele de succes din plan internațional.

Reprezentantul Guvernului la acest eveniment, dl. Ionuț Moșteanu, Secretar de Stat, Ministerul Transporturilor, a luat în continuare cuvântul și a fost de acord cu punctul de vedere exprimat de președintele Camerei de Comerț și Industrie al României, cu precizarea că se fac eforturi pentru depășirea acestor probleme. „Avem motive să fim optimiști”, a concluzionat secretarul de stat.

Background information

TransLogistica este expoziția  dedicată produselor, serviciilor și soluțiilor inovative din transporturi comerciale, expedieri de mărfuri și canale logistice și are loc la Centrul expozițional Romexpo București, în perioada 12-15 octombrie 2016.

TransLogistica se desfășoară  simultan cu TIB 2016, Inventika și ExpoEnergie, cele trei manifestări expoziționale cu participare internațională, organizate de Romexpo SA.

Biroul Comunicare Publică, Tel. 0374474373; 0213190085; 0374474375; fax: 0213190156; e-mail: bcp@ccir.ro

Pagini recomandate

Enterprise Europe Network

Constanţa 25/04

17°C

acum
vânt 7 kmh din E
vizibilitate 10 km

17°C

max

12°C

min

14°C

max

10°C

min

emis înCurs valutar BNR 24/04

EUR
4.9761
-0.00%
GBP
5.7878
+0.31%
USD
4.6567
-0.28%
IFR
4.9702
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00

Partener

BCR
Biroul Unic