Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Întâlnire intre Preşedintele CCIR, dl. Mihai Daraban, şi Preşedintele Institutului Francez de Relaţii Internaţionale (IFRI), dl. Thierry de Montbrial

IMG_6799.jpg

13.04.2016

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, a primit marţi, 5 aprilie 2016, vizita de lucru a Preşedintelui Institutului Francez de Relaţii Internaţionale (IFRI), dl. Thierry de Montbrial, la CCIR Business Center.

Discuţiile s-au axat pe subiecte precum dezvoltarea relaţiilor bilaterale academice, economice, culturale dintre România şi Franţa, poziţionarea geostrategică a celor două state, potenţialul investiţional şi consolidarea parteneriatelor.

„Admir progresele înregistrate de România după 1990, dar încă trebuie depăşite dificultăţi interne, sociale, economice ori politice. Partenerii noştri din UE şi din afară s-au angajat într-o cursă a modernizării şi a competitivităţii şi pot spune că am remarcat o evoluţie în această privinţă”, a declarat Preşedintele Institutului Francez de Relaţii Internaţionale (IFRI), dl. Thierry de Montbrial.

Preşedintele CCIR, dl. Mihai Daraban, a declarat că relaţiile dintre Franţa şi România pot fi consolidate prin intermediul canalelor diplomatice: „Ambasadorii şi reprezentanţii Misiunilor Diplomatice trebuie să se implice mult mai mult în intensificarea cooperării economice internaţionale şi stimularea investiţiilor globale. Scopul CCIR este să susţină dezvoltarea mediului antreprenorial şi promovarea pe plan extern a serviciilor mediului de afaceri românesc şi a potenţialului investiţional al ţării noastre. De aceea încurajăm Corpul Diplomatic să folosească toate ocaziile şi canalele disponibile prin instituţiile lor din România şi din străinătate pentru a dezvolta noi conexiuni de business pe pieţe noi şi pentru a le consolida pe cele tradiţionale”.

Cu această ocazie, Preşedintele IFRI a subliniat că „trebuie depuse în continuare eforturi susţinute pentru apropierea de Europa, nu doar din punct de vedere economic și social, dar și din considerente culturale şi ştiinţifice”.

La întâlnire au mai luat parte dna. Doina Romanenco, Doctor în filologie, IFRI, şi dl. Marius Stoian, Preşedintele Club România.

Informaţii de background

Cunoscută personalitate a lumii academice franceze, Thierry de Montbrial, este unul dintre artizanii conceptelor care au construit și modelat lumea în ultimele decenii. Thierry de Montbrial este fondatorul și președintele Institutului Francez de Relații Internaționale (IFRI), care își propune elaborarea de studii și analize pe probleme de actualitate internațională și facilitarea schimbului de idei între decidenții politici, cercetători și alți lideri din plan intern și internațional.

În țara noastră, Thierry de Montbrial a primit Ordinul Național „Steaua României” în gradele de Ofițer, Comandor și Mare Ofițer din partea președinților Emil Constantinescu, Ion Iliescu și Traian Băsescu, în semn de înaltă apreciere pentru contribuția la dezvoltarea relațiilor academice, umane, politice și culturale dintre Franța și România și pentru talentul și dăruirea de care a dat dovadă în întreaga lui carieră universitară și academică, pentru contribuția personală avută la îmbogățirea patrimoniului cultural universal.

Biroul Comunicare Publică, tel. 0374474373, 0213190085, 0374474375, fax: 0213190156, e-mail: bcp@ccir.ro

Pagini recomandate

Enterprise Europe Network

Constanţa 19/04

10°C

acum
vânt 14 kmh din NNE
vizibilitate 10 km

11°C

max

9°C

min

11°C

max

9°C

min

emis înCurs valutar BNR 18/04

EUR
4.9763
+0.02%
GBP
5.8158
-0.23%
USD
4.6625
-0.24%
IFR
4.9702
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00

Partener

BCR
Biroul Unic