Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

"Capital autohton: România producătoare - România exportatoare", conferinţă organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a României

1.jpg

22.05.2015

Camera de Comerţ şi Industrie a României în parteneriat cu publicaţia cursdeguvernare.ro a organizat miercuri, 20 mai 2015 Conferinţa “Capital autohton: România producătoare – România exportatoare”.

Temele abordate în cadrul conferinţei au vizat exportul de produse şi servicii realizate de antreprenorii români, situaţiile cu care se confruntă companiile autohtone pe pieţele internaţionale şi, de asemenea, dificultăţile de guvernanţă şi de interacţiune cu administraţia, dar şi poveşti de succes despre evoluţia companiilor în contextul competitivităţii.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, domnul Mihai Daraban, a amintit în discursul său, din deschiderea conferinţei, poziţia CCIR de susţinător al capitalului autohton, oferind o analiză obiectivă, bazată pe cifre concrete a exporturilor din ţara noastră: „70% din exporturile României sunt în statele Uniunii, 15% tot în Europa, în statele non-UE, iar restul de 15% în restul lumii, ceea ce este, să recunoaştem, extrem de puţin. Consider că acest procent de 15% trebuie îmbunătăţit. Este nevoie să identificăm noi pieţe în afara spaţiului european, unde avem o piaţă stabilă, dar fără perspective de creştere. De asemenea, trebuie să identificăm şi alţi poli de creştere economică şi de susţinere a exporturilor româneşti, pentru a consolida competitivitatea companiilor româneşti şi a capitalului autohton la nivel internaţional”, a subliniat dl Mihai Daraban în discursul său.

Domnul Ambasador Florin Vodiţă, Secretar de Stat, Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului a prezentat, în discursul său, programul de promovare a exportului prin Consiliul de Export, cel mai eficient parteneriat public-privat din România, ce urmăreşte promovarea exporturilor prin participarea la târguri şi expoziţii internaţionale organizate în străinătate, misiuni economice şi studii de piaţă.

Dl Ambasador Florin Vodiţă a mai subliniat, relaţiile de bună colaborare dintre CCIR şi Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului: „Camera de Comerţ şi Industrie a României este un partener prin care dorim să obţinem o mai mare receptivitate în mediul privat şi dinspre mediul privat, în aşa fel încât scopul comun, acela de a promova exportul prin bugetul anual de 63 de milioane de euro, să fie la sfârşitul anului o poveste de succes”.
Dl Ambasador Lazăr Comănescu, Consilier pe probleme de politică externă al Preşedintelui României, prezent la conferinţă, a oferit exemplul Germaniei, stat cu o impresionantă cifră de afaceri ce provine din exporturi, prezentând totodată rolul determinant pentru economie al Sistemului Cameral german.

Evenimentul a fost moderat de dl Mircea Coşea, Prof. Univ. Dr. La eveniment au participat reprezentanţi comerciali ai ambasadelor ţărilor cu care România are strânse relaţii comerciale precum şi antreprenori-producători, leaderi de companii exportatoare sau cu potenţial şi planuri de export – CEO, CFO, directori de marketing şi vânzări.

Biroul Comunicare Publică,tel. 0374474373, 0213190085, 0374474375 fax: 0213190156, e-mail: bcp@ccir.ro 

Pagini recomandate

Enterprise Europe Network

Constanţa 16/04

17°C

acum
vânt 22 kmh din SSV
vizibilitate 10 km

17°C

max

17°C

min

21°C

max

15°C

min

emis înCurs valutar BNR 16/04

EUR
4.9763
+0.05%
GBP
5.8284
+0.02%
USD
4.6818
+0.33%
IFR
4.9702
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00

Partener

BCR
Biroul Unic