Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Camera de Comerţ şi Industrie a României - gazda întâlnirii anuale a Grupului European de Arbitraj (EAG)

DSC_4540.jpg

24.11.2015

Bucureşti, 23 noiembrie 2015: Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a găzduit astăzi, 23 noiembrie 2015, întâlnirea anuală a Grupului European de Arbitraj (EAG). La întâlnire au participat preşedinţi ai curţilor naţionale de arbitraj comercial din state central și est europene, sub conducerea domnului Alexis Mourre, Preşedintele Curţii de Arbitraj Internaţional de pe lângă International Chamber of Commerce (ICC).

„Ne bucurăm că ICC a ales România ca loc de desfăşurare a reuniunii Grupului European de Arbitraj. Este un semn de apreciere şi de interes pe care ICC îl acordă arbitrajului din țara noastră. Dezvoltarea economică a României are nevoie de arbitraj, ca mod de soluţionare rapidă şi eficientă a litigiilor dintre comercianţi, iar bunele practici din ţările europene împărtăşite în cadrul acestui eveniment sunt de un real folos reconfigurării arbitrajului din România”, a declarat dl. Mihai Daraban, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

Ingredientele unui arbitraj comercial eficient sunt: încrederea mediului de afaceri in instituţia arbitrajului, proceduri stabile, arbitri integri şi buni profesionişti şi implicit hotărâri arbitrale de calitate.„Vrem să dăm un mesaj puternic prin prezenţa noastră la Bucureşti prin care ne arătăm sprijinul pentru arbitrajul instituţional ca un instrument eficient de soluţionare a litigiilor comerciale. Echipele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Curţii de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, Curţii Internaţionale de Arbitraj a Camerei de Comerţ Internaţionale şi alte instituții arbitrale din cadrul Grupului European de Arbitraj al ICC lucrează împreună pentru a reconsolida arbitrajul comercial în regiune”, a declarat astăzi dl. Alexis MOURRE, Preşedintele Curţii de Arbitraj International (ICC).

Ştefan Deaconu, Preşedintele Curţii de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, a declarat că „România are nevoie de repere solide şi de expertiza ţărilor cu sisteme solide de arbitraj comercial, iar această conferinţă internaţională este o oportunitate extraordinară de dialog între specialiştii români din domeniul arbitrajului comercial internaţional şi membrii EAG”.

Anul acesta, tema reuniunii a fost modul de desemnare a arbitrilor şi felul în care se asigură imparţialitatea şi integritatea acestora. În cadrul conferinţei au fost abordate şi alte subiecte de interes pentru România, precum: integritatea şi corectitudinea în procedurile arbitrale, eficienţa arbitrajului, obstacolele legislative care influențează dezvoltarea arbitrajului.

Membrii Grupului EAG se vor întâlni cu practicienii din domeniul arbitrajului din România în cadrul conferinţei internaţionale ,,Arbitration in Eastern Europe. Trends and Developments’’. Întâlnirea va avea loc marţi, 24 noiembrie 2015, la sediul CCIR.

Informaţii de background

Grupul European de Arbitraj (GEA) reprezintă o formă de cooperare şi dialog între preşedinţii Curţilor naţionale de arbitraj comercial din Europa şi conducerea Camerei Internaționale de Comerț din Paris.

Anual, acest grup se reuneşte într-unul dintre statele europene membre și sunt prezentate rapoartele naţionale referitoare la cauzele de pe rolul curţilor de arbitraj şi amploarea arbitrajului din fiecare ţară. De asemenea, sunt discutate teme de actualitate pentru arbitraj.

Biroul Comunicare Publică, tel. 0374474373, 0213190085, 0374474375, fax: 0213190156, e-mail: bcp@ccir.ro

Pagini recomandate

Enterprise Europe Network

Constanţa 18/04

9°C

acum
vânt 18 kmh din VNV
vizibilitate 10 km

12°C

max

8°C

min

11°C

max

7°C

min

emis înCurs valutar BNR 17/04

EUR
4.9754
-0.02%
GBP
5.8294
+0.02%
USD
4.6739
-0.17%
IFR
4.9702
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00

Partener

BCR
Biroul Unic