Login Creaţi un cont Recuperaţi parola
Expolitoral turism

Apel fără precedent lansat la CCIR: Pactul pentru România

67774086185160.jpg

23.06.2015

Bucuresti 22 iunie 2015: Camera de Comert si Industrie a Romaniei a fost, luni 22 iunie 2015, gazda evenimentului de lansare spre semnare publica a Pactului pentru Fiscalitate, un document prin care reprezentantii institutiilor si organizatiilor partenere se angajeaza sa lucreze impreuna pentru a simplifica, eficientiza si stabiliza legislatia fiscala a Romaniei.

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romanie, domnul Mihai Daraban, si-a exprimat convingerea ca recomandarile cuprinse in Pactul la care a aderat si CCIR sunt necesare pentru implementarea unei politici fiscale coerente, orientata catre nevoile mediului de business: „Avem nevoie de o coordonare a tuturor eforturilor pentru reprezentarea intereselor oamenilor de afaceri in legislatia fiscala. Romania are nevoie de niveluri rezonabile ale taxelor si impozitelor, de stabilitatea cadrului normativ, de resterea calitatii serviciilor de administrare fiscala si de reducerea exponentiala a fenomenului evaziunii fiscale. Asumarea principiilor Pactului pentru Fiscalitate de un spectru cat mai larg al societatii romanesti va conduce, fara indoiala, la crearea unui cadru de referinta pentru autoritatile publice cu competente in domeniul fiscal.”

„O parte din prevederile Pactului au fost implementate de Guvern. Alte prevederi sunt propuse in noul Cod Fiscal”, a declarat Ministrul Secretar de Stat in Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii, dna. Anca Laura Ionescu.

„Pactul pentru Fiscalitate ar putea duce la mai multa transparenta, corectitudine si incredere in institutiile statului si, chiar mai mult, ar putea revolutiona gandirea economica romaneasca”, a precizat Prof. Dr. Mircea Cosea, Academia de Stiinte Economice.Pactul pentru Fiscalitate a fost inmanat reprezentantilor Parlamentului Romaniei prezenti la eveniment de catre presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romanie, dl. Mihai Daraban. Cetatenii Romaniei, in calitatea lor de contribuabili, pot semna petitia ”Pactul pentru Fiscalitate – Pactul pentru Romania” la adresa www.petitieonline.com/pactfiscal.

La eveniment au participat sefii unor importante misiuni diplomatice acreditate la Bucuresti: E.S Ambasadorul Austriei, Dl. Gerhard Reiweger, si E.S Ambasadorul Olandei, Dl. Johannes Hendrik Mattheus Van Bonzel, precum si reprezentanti ai mediului academic si de afaceri.

Informatii de background:

Evenimentul are loc la jumatate de an dupa lansarea in dezbatere publica a proiectului ”Pactul pentru Fiscalitate” in decembrie 2014, cand s-au pus bazele parteneriatului pentru o Romanie cu o fiscalitate corecta. Temele de pe agenda de lucru au fost: participarea la consultarile pe marginea redactarii legislatiei fiscale, solicitarea adoptarii unei legislatii fiscale clare, usor de inteles si de aplicat de catre contribuabil si solicitarea introducerii in lege a principiului ”in dubio contra fiscum”, solicitarea asigurarii stabilitatii fiscale, informatizarea si eficientizarea ANAF si toleranta zero la evaziunea fiscala.

Alaturi de CCIR, parteneri ai Pactului pentru Fiscalitate sunt: Academia Romana, Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania, Romanian Business Leaders, Consiliul Investitorilor Straini, Confederatia Patronala Concordia cu sustinerea Consiliului Concurentei si a Consiliului Fiscal.

Biroul Comunicare Publica, tel. 0374474373, 0213190085, 0374474375, fax: 0213190156, e-mail: bcp@ccir.ro

 

Pagini recomandate

Enterprise Europe Network

Constanţa 25/04

17°C

acum
vânt 7 kmh din ESE
vizibilitate 10 km

17°C

max

12°C

min

15°C

max

10°C

min

emis înCurs valutar BNR 25/04

EUR
4.9763
0.00%
GBP
5.8067
+0.33%
USD
4.6386
-0.39%
IFR
4.9702
0.00%
Converteşte din
în
Suma
=
0,00

Partener

BCR
Biroul Unic